Pomoćni točkovi i potporne nožice za prikolice i karavane

Zaista, pomoćni točkovi i potporne nožice su dobra ideja. Oni su izuzetno važni za generalnu bezbednost vašeg karavana ili prikolice. Na primer, pomoćni točak se pokrene dosta puta. Zbog ovoga, izuzetno je važno da pomoćni točkovi i potporne nožice budu proizvodi najvišeg kvaliteta. Ovo je garancija koja vam treba da biste se osećali sigurno kada transportujete vučeno vozilo i kada je ono u mirovanju.

Pomoćni točkovi

Kako je pomenuto, pomoćni točak je važan deo vaše prikolice. Kačenje na kuku i pomeranje prikolice biće mnogo lakše sa dobrim pomoćnim točkom. Lako je razumeti njegovu važnost i treba paziti na ovaj deo vašeg vučenog vozila kako biste obezbedili da ono uvek ima najbolji kapacitet. Ako ga održavate u dobrom stanju i blagovremeno ga menjate kada je to potrebno imaćete transportno vozilo koje pruža dobro oslanjanje na putu i koje bezbedno stoji u svom položaju.

Potporne nožice

Potporna nožica je, kako joj to samo ime kaže, nožica koja pomaže u oslanjanju i stabilizaciji vaše prikolice ili karavana. Veoma je važno da u obzir uzmete tip površine na kojoj stoji vaše vučeno vozilo. Ne preporučuje se da postavljate vašu prikolicu ili karavan na baš svaku površinu jer postoje ograničenja u onome što potporna nožica može da podnese. Potporne nožice nisu osmišljene da izdrže čitavu težinu karavana ili prikolice. Stoga, treba da se setite da vam je dobra površina potrebna kada parkirate vaše vozilo, bez obzira na to da li to na kraći ili duži period.