Osovine za prikolicu, kočione i nekočione osovine

Osovine za prikolicu

Osovina za prikolicu je ključni element potpuno funkcionalne prikolice ili karavana. Ako je osovina oštećena, istrošena ili korodirana, ona mora biti zamenjena. Ukoliko kočnice točkova na vašoj prikolici sa kočionim sistemom moraju biti obnovljene, obično je najbolje i najmanje skupo zameniti sve, umesto obnavljanja stare i oštećene osovine.

Osovine za prikolice sa kočionim sistemom/bez kočionog sistema

U kompaniji Valeryd možete pronaći i osovine za prikolice sa kočionim sistemom i osovine za prikolice koje nemaju kočenje, od različitih proizvođača i u mnogim dimenzijama. U malo verovatnom slučaju da osovina koja vam je potrebna za vašu prikolicu ili karavan nije dostupna, možemo da za vas proizvedemo personalizovanu osovinu. Ako je ovo slučaj, samo treba da nam se obratite kako biste saznali vreme potrebno za isporuku i cenu.

Kompletan paket osovina za prikolice

Na tržištu takođe nudimo kompletne pakete osovina koje čine osovine, spojke kao i svi delovi za prenos sile kočenja.

Pored toga, Valeryd nudi slobodne osovine za prikolice, kako za one sa kočnicama, tako i za one bez kočnica.
Osovine za prikolicu bez sistema kočenja:
Imamo osovine za prikolice bez kočenja od 750–1000 kg
Osovine za prikolicu sa sistemom kočenja:
Imamo osovine za prikolice sa kočenjem od 750–1800 kg

Tačke na koje treba obratiti pažnju kada birate osovinu za prikolicu ili karavan:

Ko je proizvođač osovine koju sada imate? Ako niste sigurni, ovo može da piše bilo na poklopcu glave točka, na pločici koja se nalazi na telu osovine ili sa zadnje strane anker ploče kočnice. Sada pogledajte koju vrstu spojke imate. Najzad, morate da znate ukupnu težinu prikolice i proverite dimenzije A, B i C. Kada ovo uradite, treba da izaberete osovinu od istog proizvođača, odgovarajućih dimenzija i maksimalne težine koja odgovara ukupnoj težini prikolice, ili je za nivo iznad nje. Takođe, obavezno proverite i prečnik kočnica.

Udruživanjem snaga sa kompanijom Valeryd dobijate partnera koji, pomoću dobrog poznavanja i ekspertize, može da vam dostavi delove koji odgovaraju jedinstvenim potrebama vaše kompanije ili pojedinca. Donesite odluke znajući da će sve biti ispunjeno i završeno na ispravan način.