Plinski amortizeri za potiskivanje

Kako bismo jednostavno objasnili šta je to Plinski amortizer, možemo reći da se ona ponekad naziva gasnim amortizerom. Ona potiskuje na potpuno isti način kao i obična kompresiona opruga, ali ima i karakteristike amortizacije. Područje česte primene gasnih opruga jeste tamo gde vam je potrebno kontrolisano otvaranje i zatvaranje, pre svega stranica prikolice, prtljažnika i hauba na automobilima, čamcima, prikolicama, karavanima, mašinama i poljoprivrednim mašinama. Ovo pomaže ovim raznim uređajima u radu, a vozilo postaje funkcionalnije i efikasnije.

Široko područje primene

Plinski amortizeri imaju veliko i široko područje primene. One se takođe koriste, pored gore navedenih primena, i u medicinskoj opremi, industriji nameštaja, prigušivačima ventilacije i različitim tipovima uređaja, elektronskoj opremi i mašinskim delovima. Lista bi mogla da bude još duža i pokriva sve oblasti industrije. Pokazale su se veoma korisnim i gasne opruge mogu da uštede dosta rada.

Dodatne svrhe

Jedna dodatna oblast primene jeste podizanje veoma teških delova rukom uz pomoć gasne opruge ili gasnog amortizera, kako se one ponekad nazivaju. Ako želite da saznate više ili su vam potrebne dodatne informacije, samo nas pozovite.

Veliki potencijal plinski amortizera

Potencijalne primene gasne opruge su brojne. Upravo vaše inovacije i ideje, u kombinaciji sa gasnom oprugom, mogu da stvore funkcionalne proizvode. Granice postavlja samo vaša mašta.

Tehničke informacije

Plinski amortizer se sastoji od kućišta za klip, klipnjače, klipa i zaptivača. Napunjena je azotom koji se nalazi pod visokim pritiskom, kako bi se stvorila kontra sila od 2500 N. Azot je inertan gas, što znači da ne gori, ne eksplodira i nije toksičan. Uz azot, gasna opruga takođe sadrži i malu količinu ulja. Ovo ulje pruža optimalnu lubrikaciju i takođe daje gasnoj opruzi hidrauličnu amortizaciju pri kraju pokreta.

Plinski amortizer nije potrebno održavanje. Ne morate da podmazujete klipnjaču mazivom ili uljem. Klipnjača ne sme biti farbana i treba da bude zaštićena od udara.

Plinski amortizer kompanije Valeryd rade na temperaturama od -35 do +90 stepeni Celzijusa. Glinski amortizeri ne smeju biti pregrejane niti izložene otvorenom plamenu.