Elektronski sistem i osvetljenje prikolice

Imajući u vidu sve propise i odredbe koji se primenjuju u različitim vidovima bezbednosti, potpuno funkcionalan elektronski sistem i osvetljenje prikolice su od suštinskog značaja. Vidljivost je takođe od izuzetne važnosti ako vaše vozilo vuče prikolicu ili karavan. Međutim, najvažnije od svega je da elektronski sistemi između prikolice i vučnog vozila rade tako da učesnici u saobraćaju u blizini mogu lako da vide indikacije koje daju svetla vozila.

Elektronski sistem

Elektronski sistem prikolice i osvetljenje sastoje se od konektora, kabla i sijalica. Konektor povezuje prikolicu sa elektronskim sistemom automobila, što omogućava paljenje sijalica na prikolici. Podrazumeva se da prikolica ili karavan moraju imati potpuno funkcionalna zadnja svetla, pokazivače i poziciona svetla. Konektor za prikolicu je ili 7-pinski ili 13-pinski. Samo treba da odaberete onaj koji odgovara vašem vozilu. Ukoliko imate bilo kakve nedoumice oko neophodnih uslova, kontaktirajte nas i mi ćemo vam pomoći. Ako imate 13-pinski konektor na vozilu, ali 7-pinski na prikolici, ili obrnuto, na raspolaganju imamo adaptere koji rešavaju ovaj problem.

Različite vrste sijalica

Sijalice na prikolici ili karavanu moraju biti istog tipa kao i na čitavom vozilu. Ako želite da zamenite model sijalica koji trenutno imate, trebalo bi da zamenite sve sijalice na prikolici kako biste imali garanciju da sve funkcioniše onako kako je i zamišljeno. Takođe je moguće zameniti tradicionalne sijalice LED sijalicama. Postoji dosta prednosti koje pružaju LED sijalice – na primer, imaju duži vek trajanja u poređenju sa običnim sijalicama. Takođe, postoje značajni aspekti zaštite životne sredine koji su povezani sa korišćenjem LED sijalica umesto običnih. Valeryd nudi širok asortiman LED sijalica. Takođe nudimo kompletne setove osvetljenja koji sadrže sve neophodne delove, poput konektora prikolice, kablova za prikolicu, pokazivača i zadnjih svetala. Oni takođe obuhvataju i štipaljke i klešta.